کانکس
کانکس جدار
کانکس جدار
تا بحال از خود سؤال کردهاید که تاریخچه کانکس به چه زمانی بازمیگردد؟ در واقع این سازه مصنوعی در روند جنگ جهانی دوم، جنگ کره و همینطور جنگ ویتنام بسیار کلیدی بود. چراکه ارتش آمریکا از آن برای حمل و نقل مواد غذایی و دیگر تجهیزات استفاده می کرد. انواع اولیه کانکس بسیار ساده و تنها با هدف انتقال بار و موادغذایی ایجاد شدند. اما به مرور زمان کاربردهای وسیعی پیدا کردند بطوری که امروز از جمله صنایع بسیار پرکاربرد به حساب می آیند. کمتر جایی از شهرمان را پیدا می کنیم که اثری از این سازه ساخته دست انسان در آن مشاهده نکنیم.
تابحال به این موضوع دقت کردهاید که خیلی از محصولات خارجی را با نام برندهای آنها میشناسیم؟ مثال معروف است همین واژه کانکس است. در واقع این واژه نام یک سازه دست انسان نیست، بلکه نام یک کمپانی آمریکایی به نام the Container Express یا به اختصار CONEX بود که در اواخر سالهای 1952 ایجاد گردید. همانطور که گفتیم، اهمیت این کانکسها به اندازهای بود که تا سال 1967 یکصد هزار عدد از آنها ساخته و در جریان جنگ ویتنام بکار گرفته شده بودند.
همانطور که پیشتر گفتیم هدف اولیه از ساخت کانکس استفاده در حمل ونقل و ذخیره بود، اما درحال حاضر با رشد جوامع بخصوص در کلانشهرها مهمترین علت در گوناگونی کانکس ها شده است.
گاه نیاز داریم که در مدت زمان کوتاه کمپی را احداث و آماده خدمت رسانی کنیم. یا گاهی پیش آماده که نیاز به سازهای داریم که براحتی از مکانی به مکان دیگر جابجا شود. یا حتی نیاز داریم تا درون یک سازهی بسیار بزرگ مثل یک فروشگاه زنجیرهای سازههای موقتی با اندازههای مختلف ایجاد کنیم. در همه ی موارد فوق کانکس به کمک ما می آید! بنابراین بهترین انواع کانکس را شناخته و کاربردها و مزایای آنها را از نظر بگذرانیم.
کانکس یک سازه به همراه تعدادی اتاق یا فضای پیش ساخته است و دارای تمامی امکانات لازم با توجه نوع مصرف و استفاده آن است. برای مثال کانکسهای مسکونی دارای آشپزخانه، حمام و…بوده و از سیمک شی برق و تلفن برخوردار بوده و به راحتی می توان در آنها ساکن شد. سازه های کانکس به شکل چرخدار یا بدون چرخ تولید می شوند و قابلیت انتقال به شکلهای مختلف زمینی، دریایی و هوایی را نیز دارند. بهتر است نگاهی داشته باشیم به انواع کانکسها و موارد استفاده آنها.
برمبنای مرسوم ترین طبقه بندی موجود، کانکسها به انواع ویلائی، خدمات شهری، کارگاهی و اداری تقسیم میشوند. کارکرد این کانکسها را از روی اسم آنها نیز می توان حدس زد اما در ادامه توضیحات کاملتری در این مورد ارائه خواهیم داد.